Alas portinvartijat – oikeudenmukainen transterveydenhuolto nyt!

Veimme eilen, 29.6.2024, banderollin muodossa viestin kaikille Helsinki Pride -kulkueeseen osallistuneille sekä sen järjestäjille. Transterveydenhuolto ja sen saatavuus ovat poliittisia teemoja, jotka ovat tärkeydestään huolimatta jääneet Helsinki Pridessa taka-alalle, samalla kun tapahtuman järjestäjät ja yhteistyökumppanit ovat kohdelleet eriarvoisesti transtaustaisia ja etenkin muunsukupuolisia henkilöitä.

Haluammekin nostaa esille vaatimuksemme siitä, että sukupuoleen liittyviä salaliittoteorioita lietsovien ylilääkärien hallussa olevien transpolien portinvartijamalli on murrettava, ja oikeudenmukaisempi tietoiseen suosutumukseen sekä DSM5:n mukaisiin diagnooseihin ja WPATH:in hoitosuosituksiin perustuva terveydenhuolto on taattava kaikille transihmisille. Lisäksi potilasjärjestöt on integroitava vakaaksi osaksi transterveydenhuollon suunnittelua ja päätöksentekoa, ja näistä malleista on luotava EU:n laajuiset standardit.

Oikeudenmukaisemman transterveydenhuollon puolesta käytävä kamppailu ei saa jäädä yhteen päivään vuodessa, järjestäydytään ja kaadetaan portinvartijamalli!