Osallistu Take Concrete Action -ilmastoleirille Ruotsin Gävlessä

Take Concrete Action (TCA) on vasemmistolaisista ja ilmastoteemoihin keskittyneistä ryhmistä ja yksilöistä koostuva Ruotsissa toimiva verkosto. TCA järjesti Gotlannissa elokuussa 2022 ympäristöleirin, joka huipentui suuren betonitehtaan toiminnan pysäyttämiseen suoraa toimintaa käyttäen. Yli 50 ihmistä matkusti blokkaamaan tehdasta Suomesta. Ympäristöleiri järjestetään jälleen 15.–19. kesäkuuta ja tällä kertaa se kohdistetaan Tukholman läheisyydessä Gävlessä sijaitsevaan selluteollisuuteen, joka kiihdyttää ilmastokatastrofia sekä tuhoaa metsiä. Tänä vuonna toissakesäisen kaltaista yhteismatkaa ei ole Suomesta luvassa, mutta haluamme silti kannustaa ihmisiä osallistumaan ympäristöleirille. Sen takia olemme koonneet matkustusohjeet sekä muita oleellisia seikkoja tähän postaukseen.

Järjestäjät suosittelevat, että leirille osallistuvat saapuvat paikalle lauantaina 15.6., mutta halutessaan paikalle voi saapua jo päivää aiemmin, jos tahtoo osallistua leirin rakentamiseen. Leiri on tarkoitus purkaa keskiviikkona 19.6., mutta paikalta voi poistua milloin vain, mikäli omat aikataulut eivät salli kaikkien leiripäivien viettämistä paikan päällä.

Tukholmaan kulkee päivittäin lauttoja sekä Helsingistä että Turusta. Tukholman päärautatieasemalta kulkee useita junia tunnissa Gävleen ja matka kestää noin puolitoista tuntia. Gävlen keskustasta leiriin on noin 20 minuutin matka bussilla, joita lähtee joka toinen tunti. Kävellen leiriin kestää keskustasta noin puolitoista tuntia ja autolla noin kymmenen minuuttia. Leirin järjestäjät ovat luvanneet julkaista tarkat tiedot Gävlen keskustasta leiriin saapumiseen leirin rakennuspäivänä, ja he ovat myös varautuneet vastaanottamaan leirille saapuvia Gävlen rautatieasemalla.

Jos haluat säästää laivamatkan kustannuksissa ja jakaa hytin useamman ihmisen kanssa, voit ottaa meihin yhteyttä joko sähköpostitse tai Instagramin kautta, ja pyrimme mahdollistamaan laivamatkojen varaamisen useamman hengen ryhmissä. Emme kuitenkaan voi olla ryhmänä vastuussa laivamatkan aikana tapahtuvista asioista, joten kehotamme kaikkia yhdessä matkustavia pitämään huolta toisistaan ja itsestään.

Tarkempien ohjelmaa, leirin käytännön järjestelyitä ja sinne saapumista koskevien tietojen saamiseksi suosittelemme seuraamaan järjestäjien nettisivua takeconcreteaction.info.